Presentation av arbete

Vi är två tjejer som heter Felicia och Madicken, vi studerar tredje året naturvetenskap på Timrå gymnasium. En kurs som vi läser heter projektarbete där vi själva får komma på och ansvara för ett arbete på 100 poäng. Vi har då valt att rida in en unghäst som heter Tyvar och följa hans utveckling. Mer om oss och hästen kommer i separata inlägg snart. 
 
Vi valde att arbeta med en häst som var påbörjad inriden för att vi ska hinna nå något resultat. Eftersom att hästar av naturen konstant flyttar fokus så blir den lätt mentalt trött och för den unga hästen som hela tiden träffar på nya intryck blir den ännu lättare trött. Man behöver också ge den unga hästen pauser i inlärningen för att låta den smälta den nya informationen och omställningen som skett. Det gör att inridningen tar tid och därför valde vi en som redan hade gått några steg fram för att bli en inriden häst. 
 
Vårat mål med Tyvar är att han i Juni ska vara klar för att starta en tävling och eftersom att projektarbetet ska vara klart innan dess så har vi satt upp flera mindre delmål som vi ska bocka av och lättare veta om vi kommer klara vårat mål. 
 
Vi jobbar med Tyvar tre till fyra gånger i veckan och vi ska försöka uppdatera här så ofta vi kan. Mer separata inlägg som presenterar våran veckoplanering vi arbetar med varje vecka kommer och dessutom fler uppdateringar. Där kommer vi även att presentera våra delmål som vi ska försöka genomföra. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

projecttyvar.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på gymnasiet och har valt att driva project tyvar för att kunna dokumentera arbetets gång av vårt projektarbete som är att rida in en unghäst.

RSS 2.0